Bewust kijken en afvragen openen nieuwe werelden

 2014 okt slak_0003_kl  2014 okt slak_0001_kl

Een wandeling door het park.. er staan bomen, je loopt over paden. Je bent in gedachten of in gesprek met je wandelpartner, misschien mijlenver van de plek waar je bent. Je denkt aan hoe snel je weer terug moet zijn voor een afspraak…

Je ziet de bomen en struiken vanuit een ‘weten’, de paden, het gras, de wind. Het is er allemaal zoals het er altijd is..

OF.. 

Je bent in het moment en kijkt om je heen. Een boomsoort die je nog nooit hebt gezien, al ben je er al zo vaak langsgelopen. Zoals mij gebeurde in mijn wandeling. Opeens zag ik een slak zitten op een tak. Ik ging dichterbij en zag meerdere slakken op de struik zitten. Allemaal verschillende slakken. Gele, bruine, zwart-witte.. Wat doen deze slakken op deze struik? Wat voor struik is het? Er kwamen allerlei verhalen en herinneringen omhoog van ander plekken waar slakken waren, de bedreiging van de slakken of juist de vegetatie in een bepaalde plek. Tot aan hoe de toekomst van de slak eruit zou zien…

Deze kleine oplettendheid en het onszelf vragen stellen, leidden ons naar heel andere werelden, waar we daarvoor nog helemaal niet waren opgekomen.

Dit kan ook gelden voor het bewust kijken in je naaste omgeving, dagelijkse praktijk. Misschien leidt deze manier van kijken wel naar het antwoord op de vraag waar je mee worstelde! Een antwoord uit een heel onverwachte hoek. Het bewust kijken opent nieuwe werelden en oplossingen.

Wat is jou overkomen door bewust te kijken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.