De kracht van herhaling

herhaling

Hoe vaak denk je op een dag ik moet nog dit of dat. Of je denkt had ik maar… Deze gedachten vormen je voor een groot gedeelte hoe je de dag doorgaat. Ook de gedachte aan de behoefte van een verslavende sigaret, al weet je dat het slecht is voor je gezondheid.

Maar hoe zou het nu zijn als je jezelf focussed op positieve gedachten? En dan (helaas) niet de gedachten ik win de loterij of ik krijg een groot huis, een geweldige partner, een enorme beloning, een onverwachte salarisverhoging, ik kan die opleiding gaan doen of die grote wereldreis gaan maken… nee…

Het zijn gedachten van HOE je iets doet. Met welke aandacht, overtuiging, liefde, attentie, focus je een handeling verricht, je een collega benadert, je naar iemand luistert, je de koffie maakt, een email schrijft, de tanden poetst, het eten bereid, een strategisch plan presenteert, je nieuwe idee in de groep brengt.

Dat zijn gedachten die als je ze herhaalt , herhaalt, herhaalt, dag in dag uit, ze van jou worden, ze zijn jou. Of beter je bent je gedachten. En waarschijnlijk herkennen de mensen in je omgeving naar verloop van tijd bewust of onbewust je verandering in gedrag. Subtiel maar verankerd. Het is je innerlijke kracht. En wie weet gaat de omgeving anders op jou reageren.

Ook jou team kan veranderen als de teamleden zich bewust worden welke gedachten zij dagelijks hebben en hoe ze deze kunnen veranderen!

Welke repeterende gedachten heb jij waarmee je anders de dag doorgaat?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.