Een team continue in beweging realiseert het meest

continue in beweging

Zoals je lijf het beste presteert als het flexibel en energiek is, als het in beweging blijft, realiseert ook een team het best als het in beweging blijft.

Bij bepaalde organisaties staan efficiëntie en effectiviteit hoog in het vaandel en werken goed. Echter in deze veranderende omgevingen voor zowel de markt als de werknemers is het van belang volwassenheid te tonen in teams op het gebied van (inter) afhankelijkheid. Een team dat openstaat voor wisselingen en nieuwkomers verwelkomt, elkaars waarden ziet zodat er een verbonden vakmanschap kan ontstaan.

Daarvoor is het nodig zich bewust te zijn van onderstromen in een team. Belia van den Berg spreekt deze in haar boek “Net het echte leven, belangen, macht en illusies in professionele teams”. Onderstromen als eigenbelang, angst, bindingsverlies en macht worden zelden besproken in teams, maar spelen vaak een rol bij het goed functioneren van het team.

In mijn workshops kunnen zowel de positieve als negatieve onderstromen aan bod komen. Ze zetten mensen in beweging, om in beweging te blijven, het blijven onderzoeken en nieuwsgierig naar binnen en buiten kijken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.