What if …?

Lawrence Weiner

Een vraag die mensen zich stellen om buiten de gebaande paden te treden. Wat als Madonna en Jesus een kind zouden krijgen? Wat als we de huizen onderste boven zouden bouwen? Wat als …

Een vraag die Lawrence Weiner, deens kunstenaar zich voortdurend stelt. Volgens hem is kunst de plek waar vragen gesteld kunnen worden. Zonder een antwoord te hoeven geven. Kunst maakt eigentijdse situaties die op een ander moment in een ander contact een heel andere betekenis kunnen hebben. Ik probeer werk te maken zonder metafoor.

In sommige bedrijven is het stellen van onverwachte vragen mogelijk. Het leidt tot een verfrissende kijk, haalt je uit de bekende routine van zo doen we het nu eenmaal altijd. De kunst is om deze vragen met een bepaald doel te stellen, vanuit een bepaalde onderliggende richtlijn.

Wat is het doel om vragen te beantwoorden?Veel nieuwe producten ontstaan door het stellen van vragen. Iemand loopt ergens tegenaan en stelt zich de vraag of het niet anders kan. Door ruimte in je organisatie te creƫren voor het stellen van vragen kunnen er nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Als we ons geen what if- vragen stellen zullen we nooit tot antwoorden komen!

Welke niet voor de handligende vragen heb jij je je gesteld in je werk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.