Elke dag een nieuw schilderij

elke dag nieuw schilderij

Hoe doe je de dingen. Wil je steeds beter worden en doe je ze verkrampt? Of probeer je met alles wat je doet dat zo mooi mogelijk te doen, met aandacht en vol overgave? Als het ware het zetten van penseelstreken op een schilderij. Elke streek voegt iets toe aan de kwaliteit van het geheel.

Elke dag is weer een nieuw canvas, leeg en vol verwachting dat er iets moois kan ontstaan. Het is aan jou om de verf en de penselen te gebruiken en opnieuw te proberen een meesterwerk neer te zetten. Ook al heb je die handeling al zo vaak gedaan. Vandaag kan weer anders zijn.

Het gesprek van vandaag, het stuk dat je moet schrijven, de inspanning die je moet leveren. Ervaar het in detail en bedenk hoe je elke penseelstreek mooier kan maken vandaag. Welke kleur geef je eraan. Gebruik je ruwe korte streken, lange vloeiende lijnen of laat je de kleuren in het water en de verf elkaar spontaan vinden?

Als je alleen met het resultaat bezig bent merk je de subtiele veranderingen van elke dag niet. En die kleine subtiele veranderingen in elke handeling kan op het einde van de dag een heel ander resultaat opleveren!!

Welke veranderingen heb jij ontdekt door handelingen met aandacht te doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.