Laat muziek je voeden in complexe problemen

mozart_kl

Complexe problemen vragen om een multidisciplinaire benadering om te komen tot verrassende oplossingen. Muziek is een manier. Voor veel mensen is muziek een grote bron van inspiratie. Ze kunnen er in wegdromen, horen hun gevoelens verwoord of er gaat een wereld voor hen open. Je kunt oppervlakkig naar muziek luisteren als achtergrond muziek, als afleiding van waar je mee bezig bent. Of je kunt actief luisteren en allemaal nuances ontdekken. Zowel in de lyrics als in de muziek.

Veel mensen hebben een voorkeur voor bepaalde muziek. Door je een keer op een andere muziek te richten kunnen nieuwe werelden voor je opengaan. Vraag aan specialisten in het veld wat hun favoriete muziekstuk is en ga ernaar luisteren.

Neem bijvoorbeeld de klassieke muziek. Het requiem van Mozart , over het beschouwende van je levenspad

Of Mongoolse keelzangers om ontspannen contact te hebben met heel je lijf en van daaruit in contact met je omgeving staan, vol concentratie voor de moeilijke taak

De muziek kan je raken en in andere werelden brengen. Werelden waar andere regels gelden dan waar je dagelijks mee bezig bent. Muziek kan je in een andere staat van zijn brengen. Welke beelden komen bij je boven als je deze muziek tegen je probleem aanlegt? Het overbrengen van deze regels naar je dagelijkse praktijk kan een nieuw zicht op de manier van kijken geven.

 

Welke muziek heeft jou beïnvloedt in de manier waarop een probleem aanpakte?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.