Naar de top in twee gedaantes

naar de top

Een wandeling in de bergen op weg naar , wat me werd verteld, de top met schitterend uitzicht . Onderweg waren mooie paadjes en landschappen. Na enkele uren begon ik me te realiseren dat het nog lang ging duren eerdat ik de top ging halen.

In mijn hoofd boos, vermoeid, ik kwam niet verder, hoe lang nog! Ik kon alleen nog maar denken aan die top die ik moest halen. In mijn gedachten verzonken liep ik verder.

Om halverwege te besluiten niet verder te gaan was een enorme teleurstelling. Maar op moment dat ik het besloten had zag ik de schoonheid van de dingen om me heen.

Op weg naar beneden kwam ik wandelaars tegen die de top hadden beklommen. Vol nieuwsgierigheid vroeg ik hoe het uitzicht op top was! Tijdens hun laatste 100 meter klimmen was het steeds bewolkter geworden en eenmaal op de top hadden ze in de wolken gestaan. Geen uitzicht. Bovendien was er een snijdend koude wind geweest.

Het einddoel is niet altijd als mooi als je het je voorstelt of verwacht. Geniet onderweg ernaar toe ook van de mooie dingen. Ook al haal je het einddoel niet. In deze veranderende tijden worden doelen nogal eens omgegooid. Ervaar de mooie dingen onderweg.

Welke ervaringen heb jij op weg naar jou doelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.