Lijf laten stromen voor optimale creativiteit

lichaam analyse

Om verder te komen en op andere manieren te denken, je creativiteit te vergroten, is het van belang ook het lichaam in balans te hebben. Hieronder een klein onderzoek.

Waar in je lijf zit spanning, waar stroomt energie en waar heb je pijn? Ben je er bewust van? Iedereen heeft door de jaren heen zijn (on)bewuste overtuigingen in zijn lijf vastgezet. Overtuigingen die je niet baten vormen spanningen in je lichaam. Ik moet dit doen, ik ben of mag niet zo zijn. Maar ook door onze manier van leven. Een hele dag zitten achter je computer bevordert het open en staan vanuit een gezonde wervelkolom niet.

Je kunt die spanningen soms van buitenaf zien. Ga, liefst in je blootje, voor de spiegel staan, bekijk het. Hoe staat het hoofd op je schouders? Hoe staan je schouders ten opzicht van elkaar? Hoe staan je heupen? Hang je meer op een heup dan de andere? Hoe staan je voeten? Kijk waar je kunt corrigeren en hoe het voelt. Onwennig? Of juist meer ontspannen.

Energie laten stromen is goed mogelijk door op je adem te letten. Ga recht opstaan. Rol in feite je ruggenwervels van onderen naar boven af. Maak je borstkast naar alle richtingen zo groot mogelijk bij het inademen en hou deze grootte bij het uitademen. Herhaal dit een paar keer. Voel je ergens pijn probeer er dan naar toe te ademen en te ontspannen.

Kijk of jij je anders voelt dan voor het bewuste ademen. Let hier een paar keer per dag op. In elk geval voordat je een moeilijk gesprek begint.

Wat gebeurt er met je creativiteit , je manier van denken en werken voor jou als je meer bewust omgaat met je lijf en je ademen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.