Team als organisch geheel zorgt voor vernieuwing

een organisch team

Een organisch geheel heeft rust nodig en kan op zijn toppen presteren. Je kunt niet eindeloos uit de put tappen zonder de bron te voeden. Het is beter om te realiseren waar je bron mee gevuld wordt en te zorgen dat de put voldoende voedingsstoffen behoudt.

Het is beter jezelf en je team te kennen en goed weten om te gaan met je gebreken dan gefrustreerd raken om wat je niet kunt, je nog niet kunt bereiken. Dit wil niet zeggen dat je jezelf niet kan uitdagen. Het is meer bewust zijn van je eigen kunnen en van daaruit jezelf en je team ontwikkelen, i.p.v. telkens de veranderende doelen van de omgeving nastreven. Bart Gevers betoogt in het boek ‘zonder kiezen blijf je kauwen’ dat we vaak teveel willen doen zonder dat het echt nodig is. Door echt te kijken en te voelen naar jezelf en je vakmanschap en daarna open te staan voor je teamgenoten kun je samen op een hoger niveau komen en vernieuwend werken.

Ik onderzoek in de beeldworkshops de eigen drive van de leden in het team. Om van daaruit stabiliteit en een gedreven team te kunnen bouwen, klaar voor de stoten van de omgeving en actief open staand en werken aan innovatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.