Jaloezie gebruiken om je beter te voelen?!

jaloers

Iedereen kent het wel, jaloezie. Gaat de collega of andere met jou succes ervandoor. Of je voelt dat jij al dit succes en aandacht had moeten krijgen. Jij verdient het toch? Welke gevoel krijg je als je jaloers op iemand bent? Hoe zou je dit kunnen veranderen in een meer positief gevoel? Hieronder een overdenking en iets om uit te proberen.

Zoals Yoko Ono zei: “Verander [jaloezie] in bewondering/en wat je bewondert/zal deel gaan uitmaken van je leven”.

Waarom dat niet een keer uitproberen? Denk aan iemand die jou jaloers maakt. Denk aan de lof die diegene wordt toegewuifd krijgt en aan alle extraatjes die jij ongetwijfeld verdient. En spreek dan de oprechte wens uit dat diegene nog meer moois op zijn bordje mag krijgen.

Wat gebeurt er met jou? Wordt je er verdrietig, bozer om of wordt je toch iets anders gewaar? Verlaag je daardoor je zelfbeeld of gebeurt er toch iets anders? Lijkt er toch een verbinding te ontstaan tussen jou en diegene op een metafysisch niveau? Het geluk van iemand anders toejuichen betekent dat we ons afstemmen op een andere golflengte, zoals Marc Ian Barasch vertelt. We voelen ons goedhartiger, minder achtergesteld, meer in staat tot geven. Het streven van de bevrediging van de ander wordt een magneet die, paradoxaal genoeg, ons dichter naar die van onszelf toe trekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.